zondag 31 maart 2013

Pasen



Vanmorgen toen ik wakker werd zag ik opnieuw grote vlokken sneeuw kalmpjes naar beneden dwarrelen. En dat met pasen! Dat punt in het jaar dat we paaseieren zoeken, paaskuikentjes op tafel zetten en (chocolade) paashazen eten.

Ik vind dat zelf altijd van die mooie symbolen, de eieren, de kuikentjes en de haas.

Als symbool staan de eieren voor mogelijkheden, voor nieuwe dingen die we nu nog niet zien maar die wel gaan komen. Dat kunnen nieuwe aspecten zijn in onszelf, nieuwe mogelijkheden in de werksfeer, of thuis... En dat we nog niet precies kunnen zien wat het is of hoe het eruit gaat zien, is omdat die nieuwe mogelijkheid zich als concept nog aan het ontwikkelen is...

De haas als symbool draagt een energie met zich mee die te maken heeft met geheimen en geheimhouding. Een energie van ‘heel veel weten’ maar lang niet alles wat je weet prijsgeven. En dat ‘weten’ dat kan heel goed op een onderbewust niveau zijn ~ nog verborgen voor ons logische, dagelijkse bewustzijn...

Wat dat betreft gaan de paaseieren en de paaseieren als symbool dus letterlijk hand in hand. Er is iets, iets nieuws, iets met nieuwe mogelijkheden ~ maar het is nog niet zichtbaar.

En dan zijn er de kuikentjes. Het nieuwe leven. Symbolisch voor die nieuwe dingen die naar de oppervlakte komen zodat we ze ons bewust worden en kunnen gaan gebruiken in ons dagelijkse leven.

Vrolijk Pasen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten