zondag 17 maart 2013

Sterk

Vanuit onze oorsprong zijn wij mensen sterke, flexibele wezens met een enorm vermogen om ons aan te passen aan de omstandigheden waarin we ons bevinden! Of dat nu gaat over veranderingen in ons leven en in de wereld om ons heen, of over een situatie ~ we hebben het in ons om ons zo aan te passen dat we niet alleen overleven, maar zelfs floreren.

Hoe vaak is het niet dat terugkijkend naar een lastige situatie waar we ingezeten hebben ~ en uiteindelijk ook een oplossing voor hebben gevonden ~ dat we mogen vaststellen dat we er sterker, krachtiger uit gekomen zijn...

Er is wel een voorwaarde om zo sterk te kunnen zijn: het is noodzakelijk dat we in balans zijn. Zo lang we in balans zijn in onszelf, in ons leven en in de wereld om ons heen ~ kunnen we letterlijk de hele wereld aan!

Maar zo gauw we uit balans raken ~ zeker wanneer die onbalans een tijdje aanhoudt ~ dan kunnen we als mens kwetsbaar, zelfs fragiel worden. Vatbaar voor ongemakken of zelfs ziektes.
Aan de ene kant kan zo’n ongemak of ziekte ons de tijd geven om eens te kijken naar wat er in onszelf of in ons leven speelt wat het zo lastig maakt onze balans te bewaren ~ een soort ‘pas op de plaats’. Aan de andere kant willen we er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf zodat we weer volop in het leven kunnen staan.
Ons weer sterk kunnen voelen.

Door regelmatig tijd te nemen om ons te verbinden met de oerkracht van onze oorsprong als mens, wordt het gemakkelijker om in balans te blijven ~ of weer in balans te komen en zo de kracht van onze oorsprong optimaal te kunnen benutten...
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten