zondag 24 maart 2013

Het weer

Het is waar, in Nederland hebben we altijd wel iets te zeggen over het weer. Of het nu warm is, bewolkt, regenachtig ~ of dat het koud is met een snijdende oostenwind die de temperatuur nog veel lager doet lijken dan deze in feite is (wanneer je uit de wind staat) ~ het is al gauw een onderwerp voor gesprek...

Dat gezegd hebbende is de huidige temperatuur kouder dan sinds 1916 en laat het voorjaarsweer nog op zich wachten. Het lijkt of de winter maar niet ophoudt! En van de enkele boom of struik die toch al uitloopt bevriezen de bladknoppen.

Als energie voegt het weer wel iets toe.

Nu het voorjaar is begonnen is de energie veranderd. Na de in zichzelf gekeerde energie van de winter is de energie nu naar buiten gericht en geeft daarmee een geweldige ondersteuning aan alles wat we in ons leven willen laten groeien.
Het weer ~ te koud voor de tijd van het jaar en met die koude oostenwind ~ houdt ons zo op het eerste gezicht daarin tegen. Maar is dat ook zo? Het oosten staat voor ‘dat wat is’; het staat voor hoe we dat wat we doen in ons leven altijd hebben gedaan. De stevige wind brengt beweging in dat waar het oosten voor staat. Met andere woorden ~ die oostenwind geeft ons de mogelijkheid om dingen die ‘nou eenmaal zo zijn’ te veranderen. Om uit te waaien, alles wat we los mogen laten ook daadwerkelijk los te laten.

Het koude weer houdt ons dus niet zozeer tegen, als dat het ons een kans geeft om dit voorjaar ~ in deze nieuwe energie ~ op een echt, helemaal nieuwe manier bezig te gaan. En dat geldt voor projecten die we willen uitvoeren, maar ook voor die dingen waar we al een tijdje mee bezig zijn. En natuurlijk voor ons leven zelf!
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten