zondag 8 januari 2017

Informatie


Er zijn heel veel manieren om informatie te krijgen. We kunnen vragen stellen, we kunnen een opleiding doen, we kunnen ons inschrijven voor workshops, we kunnen boeken lezen ~ om er een paar te noemen. Daarnaast krijgen we ook informatie door onze ervaringen, de dingen die we meemaken in ons leven. En ook dromen en meditaties kunnen ons heel veel informatie geven…

Uiteindelijk gaat het er niet zozeer om welke informatie we ‘verzamelen’, of hoeveel informatie; het gaat erom wat we met die informatie doen. Hoe we die informatie gebruiken. Hoe de informatie die we hebben ons leven beter, mooier, voller maakt.

Dat betekent niet dat we een cursus of workshop niet zouden moeten volgen omdat we in het onderwerp zijn geïnteresseerd, maar niet direct zien hoe we die informatie in ons dagelijkse leven kunnen gebruiken.
Aan de andere kant geeft het wel aan dat wanneer we zodanig geïnteresseerd zijn in iets dat we bereid zijn daar cursussen of workshops voor te volgen, het ons waarschijnlijk goed zal doen om daar daadwerkelijk iets mee te gaan doen in ons dagelijkse leven. In die zin kan onze interesse in die specifieke informatie een signaal zijn aan onszelf dat we het een hogere prioriteit in ons leven mogen geven. En misschien zelfs dat het ons heel veel meer te bieden heeft wanneer we het werkelijk gaan gebruiken en het op die manier een meer solide plek in ons leven geven.
Zelfs wanneer we niet meteen weten hoe we dat zouden doen of wat we daar precies mee willen bereiken.

En vanuit dat perspectief gezien, krijgen we misschien we de meeste informatie uit ons voorstellingsvermogen…
Door ons voor te stellen wat we zouden doen wanneer we onze agenda niet vol hebben staan met afspraken, ons leven niet gebukt gaat onder lasten en plichten. In die ideale wereld waarin we onze handen vrij hebben om precies dat te doen waar we ~ misschien al jarenlang ~ informatie over hebben verzameld; wat zouden we dan kunnen bereiken? Wat zouden we kunnen veranderen? Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de mensen om ons heen?

Wat nou als…

En zo gauw we ons dat kunnen voorstellen, kunnen we dat bereiken!
Misschien niet zomaar van de ene op de andere dag, maar toch, door ons het resultaat voor te stellen, kunnen we opeens zien wat onze eerste stap in die richting kan zijn.
Met andere woorden, we krijgen informatie door ons dingen voor te stellen en mee te gaan met de vraag: ‘wat nou als…’

En zodra we op het punt komen waarop we die informatie een plek durven geven in ons leven, kunnen we, stap voor stap, bergen verzetten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten