zondag 4 september 2016

In onszelf


Er zijn veel ‘teachings’, richtingen en lessen ~ meestal met een spirituele inslag ~ die erop wijzen dat we alle antwoorden in onszelf kunnen vinden. Misschien niet door de logica van ons hoofd, maar dan toch zeker door het gevoel in ons hart, door ons onderbewustzijn ~ die laag van bewustzijn die een hogere frequentie heeft dan onze logica ~ of door ons te verbinden met ons hoger bewustzijn kunnen we de antwoorden vinden waar we naar op zoek zijn. Of dat nu gaat om het nemen van de juiste beslissing, of om te zien of wat iemand anders ons vertelt ook aansluit bij onze waarheid (of misschien zelfs gewoon niet waar is), in onszelf weten we het antwoord. Feilloos.

Wanneer we dat principe een stap verder nemen, dan is het redelijk om te veronderstellen dat we alles wat we mogelijk nodig zouden hebben of in ons leven zouden wensen al in ons hebben. Het is dan aan onszelf om dat wat eigenlijk al in ons leeft naar buiten te brengen en deel te laten zijn van ons leven zoals we dat ervaren in deze fysieke wereld.

En dat is voor de meesten van ons veel lastiger om te accepteren…
Het betekent dat niet alleen alle antwoorden, maar dat we letterlijk alles al in onszelf hebben. Het is er al, het is alleen verborgen onder denkbeelden, houdingen, patronen etc.

Dat zijn allemaal zaken waar we zelf controle over hebben. Wij kunnen onze houding veranderen. Wij kunnen besluiten dat patronen die waarheid waren voor onze ouders en grootouders, dat in deze tijd voor ons niet meer zijn…
Wij kunnen besluiten om dat wat diep in ons bewustzijn al leeft een plek te geven in de wereld, in ons leven. Om het vanuit onszelf naar buiten te laten stromen en ervan te genieten.

En met dit perspectief dat wij ~ en wij alleen ~ die controle hebben, komt de volledige verantwoordelijkheid voorons leven. Er blijft niets meer over buiten onszelf wat een werkelijke reden is waarom we iets wel of niet kunnen doen.

Alles ligt in onszelf.

Derek Rydall vergelijkt dit met eikeltjes in het bos.
Ieder eikeltje heeft het in zich om een majestueuze eikenboom te worden. En het enige dat het daarvoor nodig heeft is voedsel; zelfs wanneer het op bestrating valt is de kans groot dat het uiteindelijk een weg vindt om die eikenboom te worden.
Wij mensen blijven maar al te vaak hangen op het idee dat we ‘het beste eikeltje in het bos’ willen worden, zonder ooit te kijken wat we allemaal nog meer in ons hebben…

Misschien wordt het tijd om meer van onze mogelijkheden te gaan ontdekken!

Hanger door Taliswoman Me  www.taliswoman.me
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten