zondag 25 september 2016

Iets nieuws


Wanneer we iets nieuws in ons leven willen brengen ~ of we dat nu heel logisch bekijken vanuit het perspectief dat we daarvoor sparen en het dan gaan kopen, of meer vanuit het oogpunt van ‘manifestatie’ ~ dan zijn er bijna altijd een aantal dingen die daaraan vooraf gaan.

Om te beginnen, hoewel dit ‘nieuws’ dus iets is wat we graag willen hebben, betekent dit gek genoeg niet altijd dat we ook ruimte maken in ons leven om het te gaan ontvangen. Het is vaak gemakkelijker om te gaan kijken naar advertenties voor die nieuwe baan, dat nieuwe huis, de nieuwe auto etc. dan het is om te onderzoeken wat ervoor nodig is om het mogelijk te maken. Bijvoorbeeld de opzegtermijn van je huidige baan opzoeken, zodat je weet wanneer je eventueel in die nieuwe baan kunt beginnen. Of onderzoeken wat het huis waar je nu woont waard is, of wat je woonlasten zijn; en hoe zich dat verhoudt tot die ideale woning waar je op uit bent. Voor auto’s is het misschien het gemakkelijkst; die ruil je in. Hoewel, als je niet te naaste bij weet wat je oude auto nog waard is, dan weet je dus ook niet of je een goede deal krijgt aangeboden…

Daarnaast is het een goed idee om dat ‘nieuws’ welkom te heten.
Dat klinkt misschien gek, maar wanneer het blije gevoel van het kopen van die nieuwe bank helemaal wordt overschaduwd door de stress van het afvoeren van de oude bank, dan doen we onszelf tekort. Het gevolg daarvan is dat het minder makkelijk kan zijn om die nieuwe ideale bank te vinden (voor de prijs die je eraan uit wilt geven). Want hij is (nog) niet welkom in je huis.

Tenslotte is het een goed idee om niet teveel in te vullen hoe dat ‘nieuws’ in je leven komt.
Door er helemaal open voor te staan en niet van tevoren al in te vullen hoe, wat, waar vandaan, wanneer, welke prijs etc., geven we onszelf veel meer ruimte om dat in ons leven te ontvangen wat voor ons het beste is op dat moment. Zelfs wanneer we dat zelf niet hadden kunnen bedenken of zelfs durven dromen…

Dus, de volgende keer dat je iets nieuws in je leven wenst, maak dan eerst ruimte om het te kunnen ontvangen, zorg dat het helemaal welkom is in je leven en sta het universum toe om je te helpen precies dat in je leven te krijgen wat je op dat moment nodig hebt ~ hoe dat ook gebeurt.

Hanger door Taliswoman Me
www.taliswoman.me

Geen opmerkingen:

Een reactie posten