zondag 24 mei 2015

Even ergens anders

Op z’n minst een deel van het genot van een vakantie is dat we ‘ergens anders’ heengaan. Dat we onze vertrouwde omgeving met zijn vertrouwde energie en bekende routines even de rug toekeren om een andere locatie, een andere energie te ervaren en op die manier niet meer vastzitten aan de comfortabele structuur van ons dagelijkse leven.

En al is het maar voor even ~ een lang weekend, een mid-weekje ~ het is iets wat kan werken als een verfrissende douche. Iets wat alles wat we niet meer nodig hebben en waar we vaak niet eens erg in hebben dat we er middenin zitten, van ons afspoelt zo gauw we er even uit stappen…

Dat betekent dat het altijd een goed idee is om na een periode van veel veranderingen er even tussenuit te gaan. Even ergens anders naartoe. Zodat die andere locatie met zijn andere energie ons helpt om het oude verder los te laten ~ zonder dat we daar op dat moment heel erg mee bezig hoeven te zijn. Sterker nog, juist door er een poosje niet mee bezig te zijn wordt het zoveel gemakkelijker om het los te laten. Om weer oog te krijgen voor nieuwe dingen en weer open te gaan staan voor nieuwe avonturen die op ons pad komen.

Wanneer we dan weer thuis komen in onze vertrouwde omgeving, dan blijkt opeens dat de energie veranderd is. Luchtiger, vrolijker en meer open. Het valt ons dan op dat we nu meer uitgerust zijn ~ zelfs als we ervoor hebben gekozen om heel actief te zijn op die andere plek.

Vanuit die vernieuwde, schonere energie kunnen we de dingen die zijn blijven liggen opeens zien vanuit een ander, meer gebalanceerd perspectief. En hoewel ze onze aandacht nog even nodig hebben, ervaren we het niet meer als iets overweldigends. Of als iets waar we op leeg lopen.
Het is nu iets wat we gewoon nog even doen; en dan is het afgehandeld. Klaar.

Als dit het effect is van een (korte) vakantie, dan zouden we eigenlijk het onszelf moeten gunnen om na een heftige periode met veel veranderingen ~ of we die nu zelf in gang hebben gezet of niet ~ even ergens anders heen te gaan. Om ons even buiten de bestaande situatie te plaatsen; om zo het oude energetisch van ons af te spoelen.

Het maakt dat we meer productief met ons dagelijkse leven om kunnen gaan wanneer we weer terugkomen. Met een open blik, een schone energie en nieuwe perspectieven.
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten