zondag 22 maart 2015

Lente

Een nieuwe lente, een nieuw begin!
Want dat is de energie die de lente ons brengt; nieuwe dingen en nieuwe beweging na de rust en de introspectie van de afgelopen winter. Het is weer tijd om naar buiten te gaan, om dingen te gaan ondernemen.

En heb je toch nog oude dingen liggen die je eigenlijk wel graag kwijt wil, dan is dit het juiste moment om dat eens allemaal uit te zoeken. Om de kasten eens door te gaan en te beslissen wat je nog wilt houden en waar je wel mee klaar bent ~ of dat nu over dingen in jezelf gaat, of over de kasten, zolder of berging van je huis…
Zo’n voorjaarsschoonmaak geeft je de gelegenheid nog lichtvoetiger die nieuwe, heldere, beweeglijke energie van de lente in te gaan!

Met die energie van de lente zijn het niet altijd de nieuwe dingen die wij kiezen om in ons leven te brengen. Soms komen er nieuwe dingen in ons leven door omstandigheden; door de dingen die om ons heen gebeuren. Dat kunnen leuke dingen zijn, onverwachte dingen. Maar dat nieuwe kan ook door vervelende of verdrietige gebeurtenissen in ons leven terecht komen.
Of at nu gaat om een bedrijf dat aan het ‘reorganiseren is’ of om een scheiding of een afscheid van een dierbaar persoon; ook dan komen er in die lente energie nieuwe ervaringen, nieuwe manieren om naar het leven te kijken op ons pad.

Het enige wat we daar eigenlijk voor hoeven te doen is dat ook in ons leven toe te laten…

Want natuurlijk hebben we de keus om dat nieuwe begin niet te accepteren. Om vast te blijven houden aan het oude; aan dat wat we kennen. En wanneer dat een bewuste, weloverwogen keuze is, is daar ook helemaal niets mis mee.

Maar wanneer we in die nieuwe lente dat nieuwe begin wel in ons leven toelaten, dan openen we onszelf voor verrassingen! Dan zouden kleine (en grote) wondertjes zomaar ons leven in kunnen wandelen.
Dat kan iets moois zijn dat je ergens ziet. Maar dat kan ook die nieuwe baan zijn die leuker is dan je ooit had durven dromen. Dat zijn misschien nieuwe ontmoetingen, op het persoonlijke vlak of zakelijk, die ons zomaar helpen toch die stap te zetten in die nieuwe richting…

Dus laten we de nieuwe lente in dansen! Laten we over dat wat we in ons leven willen brengen zingen! Laten we genieten van al het nieuwe dat het leven ons te bieden heeft!
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten