zondag 23 november 2014

Het diepste verlangen

Met de decembermaand voor de deur worden we allemaal uitgenodigd om onze verlangens naar boven te laten komen en worden te geven. Of het nu een lijst is met dingen die je graag zou ontvangen in december ~ of dat nu met Sinterklaas is, of met kerst ~ of misschien meer vanuit het perspectief wat je verlangt in de volgende cirkel van de seizoenen; dit is een tijd waarin dat wat we verlangen op de voorgrond treedt. En dat is helemaal onafhankelijk van welk prijskaartje er aan jouw verlangen bevestigd is.
Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwe auto verlangen, maar die nog niet direct verwachten in december. Maar het kan ook iets kleins, praktisch zijn wat je verlangt; iets wat je leven gemakkelijker of leuker maakt en waarvan je zoiets hebt dat je het jezelf gaat geven in december.

Dit maakt dat we, juist in deze tijd, onze verlangens vaak materieel of zelfs commercieel zien. En dat we druk in de weer zijn met reclamefolders, het vinden van precies de juiste dingen uit de beste winkels. Hebbedingetjes.

En dat kan dan die andere verlangens, de dingen die we in ons leven willen brengen ~ of er juist uit los willen laten ~ in het volgende jaar; en de plannen die we gaan maken om dat te laten gebeuren een beetje naar de achtergrond laten verdwijnen.
Maar ook die worden uitgenodigd om naar boven te komen in de energie van nu. Dat betekent dat op een stil moment er opeens een enorm verlangen naar iets in ons opkomt. Iets waarvan we ons misschien al een poosje bewust zijn, maar waar we nooit iets mee gedaan hebben. Soms omdat het totaal onbereikbaar lijkt. Of omdat er op dat moment andere, meer urgente dingen gedaan moesten worden… Maar nu komt het opeens weer in onze gedachten.

Het belangrijk om dat innerlijke verlangen woorden te geven, zelfs wanneer je geen idee hebt hoe het werkelijkheid kan worden in je leven. Want die innerlijke verlangens zijn een deel van ons; en het is goed ook dat deel van onszelf te erkennen. Een plaats te geven.
En wanneer we dat doen, dan kunnen we ons meer en meer bewust worden van andere innerlijke verlangens die we hebben. Dingen die we anders willen dan ze op dit moment in ons leven zijn. Dingen die we altijd hebben willen doen en die, hoewel we ze nog niet hebben gedaan, toch ook niet uit onze gedachten zijn verdwenen…

Het is een proces dat ons uiteindelijk bij ons diepste innerlijke verlangen kan brengen. Dat verlangen dat verweven is met wie we werkelijk zijn.
Wat is jouw diepste verlangen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten