zondag 2 juni 2013

Vakantie

We hebben allemaal af en toe vakantie nodig.
Dat betekent niet dat we er heel veel geld aan uit hoeven te geven om ver te reizen (hoewel iedere verre reis een bijzonder avontuur is), of er veel tijd voor uit moeten trekken. Soms is een enkele overnachting ‘ergens anders’ al genoeg om er even helemaal uit te zijn.

En vaak is dat precies waar het om draait; er even helemaal uit zijn. Even niet bezig zijn met de dagelijkse beslommeringen. Even andere gezichten zien; een ander landschap. Om dan te merken dat het opeens veel gemakkelijker is om de opeenstapeling van alle verplichtingen waar we iedere dag mee te maken hebben in een nieuw perspectief te plaatsen.

Door een stap terug te zetten en er vanaf een afstandje naar te kijken, kunnen we vaak duidelijker zien welke dingen werkelijk belangrijk zijn en welke dingen eigenlijk niet meer zo in ons leven passen... Het kan ons inzichten geven die het maken van (levens)keuzes in de hand werken.

Dat betekent ook dat een vakantie behoorlijk confronterend kan zijn.
Zonder dat er aan de oppervlakte veel lijkt te veranderen is het opeens zonneklaar waar je wel en waar je niet mee verder wilt. Wat anders mag in je leven.

Vakantie geeft ons de ruimte om daarnaar te kijken.
En wanneer we moedig genoeg zijn ~ onszelf en ons leven te re-creƫren...
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten