zondag 16 juni 2013

Manifestatie

Aan de ene kant is manifestatie iets waar we mee bezig zijn ~ en dan met het manifesteren van de dingen die we in ons leven willen hebben zoals bijvoorbeeld een andere baan, een nieuwe auto, ander meubilair. En vaak lijkt dat dan toch moeilijker te zijn dan we hadden gedacht... Zo kan het veel langer duren dan we dachten voordat we het ook daadwerkelijk in ons leven hebben. Of staat er voor we er erg in hebben een scooter voor de deur in plaats van een auto.

De grote vraag wanneer we bewust bezig zijn iets in ons leven te manifesteren is of we dat wat we wensen alleen graag willen hebben (hebbe-dingen), of dat we het daadwerkelijk nodig hebben op dat moment. In het laatste geval gaat onze manifestatie vaak al onze verwachtingen te boven en staan we verbaasd te kijken hoe ‘gemakkelijk’ een en ander in ons leven is gekomen.

Een ander perspectief op manifestatie is dat we voortdurend ons leven vormgeven door onze gedachten en acties ~ en op die manier (vaak onbewust) continu bezig zijn met het manifesteren van ons leven.
Zolang alles in ons leven de ‘goede kant opgaat’, we met de wind in de rug en de zon op ons gezicht ons levenspad bewandelen, vinden we dit principe fantastisch!

Maar zo gauw het leven tegenzit, we problemen hebben en misschien niet direct zien hoe we daar ook weer uit kunnen komen, is dit perspectief op manifestatie opeens veel minder aantrekkelijk.
Het vereist dat we totale verantwoordelijkheid nemen voor ons leven en wat er in ons leven gebeurt. Goed of slecht, leuk of minder leuk.
Zo gauw we dat doen, blijkt dat er toch een uitweg is. Een nieuwe richting die we kunnen inslaan ~ misschien niet wat we hadden gehoopt of verwacht, maar toch positief. En zonder ons dat helemaal bewust te zijn, manifesteren we die verandering in ons leven...

Het feit dat we dit zelf kunnen doen betekent echter niet dat we het ook alleen moeten doen.
Ook wanneer we volledig accepteren dat we alles wat in ons leven komt zelf manifesteren, is het vaak een goed idee om als we even geen uitweg zien ~ of wanneer dat wat we doen om de situatie te veranderen niet het bedoelde resultaat oplevert ~ om hulp te vragen.

Dat we iets alleen kunnen doen, betekent niet dat we dat dan ook alleen moeten doen. En dat geldt ook voor dat wat we willen manifesteren.
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten