zondag 28 april 2013

Van het oude naar het nieuwe

De tijden zijn voorbij waarin werd gezegd: “De koning is dood, lang leve de koning.”
In deze tijd mogen we zelf kiezen wanneer we stoppen met een activiteit in ons leven om de fakkel over te dragen aan een ander.

Dat betekent bijvoorbeeld dat we niet dezelfde baan voor ~ pak ‘m beet ~ 40 jaar hebben. We wisselen van baan; soms doordat we carriere maken en soms omdat we beslissen dat we eigenlijk liever iets anders gaan doen en een hele andere richting inslaan.
Een ander aspect van ons leven waar we tegenwoordig sneller kiezen voor een verandering wanneer de oude situatie niet meer voor ons werkt is in relaties.

Maar er zijn ook heel veel andere dingen waar we het oude achter ons mogen laten om in iets nieuws te stappen. Bijvoorbeeld de normen en waarden waarmee we zijn opgegroeid. Zolang we ons daar helemaal in kunnen vinden werken ze voor ons. Maar zo gauw de dingen waarmee we zijn opgegroeid ons gaan beklemmen of ons belemmeren in de dingen die we willen doen in ons leven ~ dan is het tijd om onze normen en waarden eens onder de loep te nemen om te kijken in hoeverre ze nog steeds in ons leven passen. Tijd om uit te zoeken wat onze eigen normen en waarden zijn; uit te zoeken hoe wij zelf vanuit onze kern in het leven willen staan.

Voor al die dingen hoeven we niet meer te wachten totdat er iets gebeurt in ons leven waardoor we niet meer anders kunnen dan ons aan te passen... In de energie van nu mogen we het oude loslaten en het nieuwe in ons leven verwelkomen.
Het is een kwestie van bewustzijn geworden. Zo gauw we ons bewust worden dat iets in ons leven niet meer voor ons werkt, mogen en kunnen we dat veranderen.

Het is een pad dat niet altijd gemakkelijk is, maar het is zeker de moeite waard om die stap te maken van het oude naar het nieuwe!
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten