zondag 5 mei 2013

Hulp vragen

Het is vaak gemakkelijker om een ander te helpen dan het is om om hulp te vragen wanneer je zelf even een helpende hand nodig hebt.

Dat is een kwestie van gevoel. Wanneer we een ander kunnen helpen, geeft ons dat een goed gevoel. Een gevoel van kracht en dat we alles onder controle hebben. Aan de andere kant, wanneer het ons niet lukt om zelf onze zaakjes te regelen en we een beroep op een ander moeten doen, dan kan dat een gevoel van onbekwaamheid geven, een gevoel van zwakte.

En terwijl we logischerwijze heel goed weten dat zowel helpen als hulp vragen geen ‘big deal’ zijn; dat er niets aan de hand is wanneer je een keer om hulp vraagt ~ zegt ons gevoel, of zelfs wat we daarover diep in onszelf geloven vaak iets heel anders...

Toch is het een goed idee om niet alles zelf te willen doen.
Af en toe lopen we allemaal tegen dingen aan waarvoor we beter hulp kunnen vragen dan dat we daar zelf ~ of zelfs met onszelf ~ de strijd over aangaan.

Juist het feit dat die ander buiten de situatie staat en deze daardoor scherper kan (over)zien een enorm voordeel. Waar je dan al mee geholpen kunt zijn is een goede vriend of vriendin die als klankbord fungeert.
En terwijl het soms lastig is voor onszelf om het hele plaatje helder te krijgen, geldt dat soms dubbel wanneer het gaat om een energetische situatie. Dan is het zeker een goed idee om daar hulp bij te vragen. Of dat nu in de vorm van een ‘second opinion’ is, of om te helpen de energetische situatie op te lossen...

Hulp vragen wanneer je die nodig hebt is zeker geen zwaktebod. Het is juist een teken van moed en de wijsheid dat je weet wanneer je het even niet alleen kunt, je dan om hulp durft te vragen!
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten