zondag 24 februari 2013

Plannen

Er zijn altijd wel van die momenten waarop onze plannen in het water vallen. Soms letterlijk ~ een picknick in de regen is geen aanrader ~ en soms omdat er plotseling andere dingen gebeuren die onze aandacht nodig hebben. Een kwestie van prioriteiten.

Hoe we daarmee omgaan...
Er zijn dingen die gebeuren  waarvan we niet weten hoe we daarop zouden reageren, totdat het ons overkomt. En heel vaak blijkt dan achteraf dat we goed en doortastend hebben gereageerd in die situatie.
Op het moment zelf zet het ons leven volledig op z’n kop. Plotseling hebben we geen prioriteiten (meervoud) meer, maar is er maar één prioriteit. En alle dingen die we normaal gesproken absoluut, beslist moeten doen in ons leven lijken veel minder belangrijk en verdwijnen naar de achtergrond...

Daarmee is een situatie waarin onze plannen opeens overhoop gegooid worden ook een ‘reality-check’. Het geeft ons de mogelijkheid om vanuit een ander perspectief, op een nieuwe manier te kijken naar hoe we ons leven inrichten. Waar we onze tijd en energie besteden. Of die dingen die we zo belangrijk vinden dat ook werkelijk zijn.

Of dat het tijd is om het anders te gaan doen.

Het betekent niet dat we geen plannen meer maken; het is goed om plannen te maken! Het geeft ons iets om naartoe te leven, om naar uit te kijken... Maar het is een goed idee om zo flexibel te zijn dat plannen ~ wanneer dat nodig is ~ gewijzigd kunnen worden.
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten