zondag 10 februari 2013

Meegaan met de stroom

Nog niet zo lang geleden was ‘meegaan met de stroom’ synoniem met ‘met alle winden meewaaien’. Met andere woorden, als je je liet meevoeren door de stroom, dan was je weliswaar in beweging, maar die beweging was stuurloos en zonder doel ~ als ene blad in de wind...

In de energie van nu lijkt dat toch anders te werken.

De stroom is zo sterk geworden dat we er wel aandacht aan moeten schenken. Ertegenin gaan kunnen we wel eventjes, maar dat blijkt al gauw een uitputtingsslag te zijn waarmee we zelden ons doel nog bereiken.
De structuur van vroeger, waar we een plan konden maken en dat stap voor stap konden uitvoeren ~ en ook zeker wisten dat je eerst de eerste stap nam, dan de tweede, enz. en dat je met de laatste stap je plan helemaal had uitgevoerd ~ is verdwenen en in plaats daarvan leven we nu in een steeds doorgaande beweging; een stroom. Om niet te zeggen een stroomversnelling!

Daarmee is het een stuk lastiger geworden om iets stap voor stap te plannen. Eigenlijk is het best wat je kunt doen je doel kiezen en dan een eerste stap zetten. Als het ware in de stroom stappen met het vertrouwen dat deze je bij je doel zal brengen.
Heb je de eerste stap eenmaal gezet en wordt je meegevoerd door de stroom, dan bekijk je wat je tweede stap kan zijn die je dichter bij je doel brengt ~ en die neem je...
Op die manier geef je richting aan de stroom, die steeds doorgaande beweging, door er als het ware mee samen te werken in plaats van ertegenin proberen te gaan.

Op deze nieuwe manier naar je doel toewerken vergt minder energie, maar meer vertrouwen. Vertrouwen dat je je doel gaat bereiken. Vertrouwen in jezelf, dat je alles wat je op weg naar je doel tegenkomt ook in goede banen kunt leiden ~ dat je die stroom van het leven zo kunt sturen dat je daar komt waar je wilt zijn!
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten