zondag 3 februari 2013

Bewust Zijn

In deze tijd speelt ons bewustzijn een belangrijke rol. Door ons bewustzijn in frequentie te verhogen ~ bijvoorbeeld door te mediteren ~ wordt het mogelijk om meer inzicht te krijgen in wat er speelt in ons leven, waarom dat speelt in ons leven en wat we kunnen veranderen of transformeren om uit die soms visueuze cirkel te kunnen stappen.

Daardoor zijn begrippen als ‘bewustzijn’, ‘onderbewustzijn’ en ‘hoger bewustzijn’ bij de meesten bekend. Steeds meer mensen ontdekken het positieve effect van meditatie. Steeds meer mensen willen hun bewustzijn vergroten of ‘verhogen’.

En dat begint bij bewust Zijn. Bij je letterlijk bewust te zijn van jezelf ~ hoe je erbij zit, wat je nodig hebt etc. ~ en van je directe omgeving...

Bijvoorbeeld je er bewust van zijn dat zo gauw de zon schijnt in het vroege voorjaar plotseling alle eenden in de gracht in paartjes zwemmen. Dat opeens overal om je heen de vogels luidkeels hun territorium afbakenen.
Of je ervan bewust te zijn dat opeens je huisdier onrustig is, omdat het tijd is om uit het winterritme te komen en weer meer activiteiten te gaan ontplooiien.

Bewust Zijn ervaar je door je zintuigen. Je voelt, proeft, ruikt, hoort en ziet je directe omgeving zoals die op dat moment is.
En dan kun je opeens die gewone, maar prachtige dingen ontdekken die er al heel lang waren, maar die je nooit zijn opgevallen... Waar je nooit bij hebt stilgestaan...

Best leuk om af en toe de tijd te nemen om bewust te zijn in je omgeving en dan je omgeving echt te zien, werkelijk te horen ~ en te luisteren wat het je te vertellen heeft.


http://echtzien.blogspot.nl/
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten