zondag 14 augustus 2016

Een kink in de kabel


Denken we het ene moment nog dat alles op rolletjes loopt in de richting die wij graag willen, zit er het volgende moment een ‘kink in de kabel’ en komt alles tot stilstand. Of het gaat opeens een heel andere richting op; een richting die we ons niet hadden voorgesteld…

Die kink in de kabel kan allerlei vormen aannemen ~ afspraken die worden afgezegd, onderdelen of materiaal wat niet op tijd aankomt, maar ook ziekte (al is het maar een stevige verkoudheid) kan een behoorlijke kink in de kabel zijn ~ maar de boodschap is eigenlijk altijd min of meer hetzelfde. Wanneer er iets gebeurt ~ schijnbaar zonder dat wij daar invloed op hebben, betekent het bijna altijd dat we iets niet zien. Dat er een aspect is aan dat waar we mee bezig zijn ~ of dat nu ons werk is, of ons leven zoals we dat vorm geven ~ dat we over het hoofd zien.

Dat kan zijn dat we het iedereen om ons heen zo naar de zin willen maken dat we vergeten wat we zelf werkelijk nodig hebben. Of dat we zo druk met iets bezig zijn dat we vergeten tijd voor onszelf te nemen. Maar het kan ook zijn dat we zo gefocust zijn op de doelgroep die wij voor ogen hebben ~ of dat nu onze familie is of een specifieke zakelijke doelgroep ~ dat we daarmee een andere groep, vaak onbedoeld, uitsluiten.
Of het kan zijn dat we met zoveel enthousiasme aan een nieuw project zijn begonnen, dat we vergeten zijn eerst alles wat we nog moesten afmaken daadwerkelijk af te maken en op te ruimen.

Wat het ook is, wanneer er een kink in de kabel van ons leven komt, dan heeft het universum ons iets te vertellen.
En dat betekent niet dat we dat wat we doen niet goed doen, maar eerder dat wanneer we onze plannen een beetje aanpassen, we mogelijk meer succes zullen hebben in wat we doen.

Met andere woorden, wanneer ons een spiegel wordt voorgehouden om ons te laten zien dat iets beter kan, dan betekent dat op geen enkele manier dat we op dit moment iets verkeerd doen!

Daarnaast hebben we ook altijd de vrije keuze om of de kabel te repareren en op dezelfde voet door te gaan, of een stap terug te doen en te kijken wat het is dat we niet zien. Even afstand nemen en een keer diep adem halen om te zien of we misschien ‘tegen de stroom inzwemmen’ en er een gemakkelijker manier is. Of dat er mogelijk een andere richting is die ons veel meer aanspreekt; die leuker is, of ons meer oplevert…

Eén ding is zeker, wanneer we te maken krijgen met een kink in de kabel van ons leven, dan is het tijd om keuzes te maken en beslissingen te nemen!

Hanger door Taliswoman Me  www.taliswoman.me

Geen opmerkingen:

Een reactie posten