zondag 17 juli 2016

Onderweg


We zijn allemaal onderweg. Onderweg naar ons werk, naar huis, naar sport… Onderweg om boodschappen te doen, de kinderen op te halen en ga zo maar door.

Daarnaast zijn we onderweg om ons plan ~ of zelfs onze dromen ~ waar te maken, om ons doel te bereiken, wat we daarbij ook voor ogen hebben.

Op een diepere, meer innerlijke laag zijn we ook onderweg; onderweg op ons persoonlijke pad. Dat pad waar iedere situatie en hoe we op die situatie reageren een ervaring is die bijdraagt aan de persoon die we zijn. Of misschien wel de persoon die we willen worden. De ‘betere’, meer gebalanceerde versie van onszelf.

In het dagelijkse leven blijven we vaak hangen in die meest praktische zin van onderweg zijn. Zorgen dat wat er moet gebeuren ook gedaan wordt. En zolang we daar geen steken bij laten vallen, doen we het allemaal best goed!
En er komt heus een tijd dat we onze dromen waar gaan maken! Alleen op dit moment wegen onze verantwoordelijkheden zwaarder.

De wereldreis, of dat plan om niet alleen ons leven mooier en voller te maken, maar om dat voor heel veel mensen te kunnen doen over de hele wereld. De droom om een boom te planten voor ieder jaar dat we leven…

Het zijn dromen en plannen waarvan we vaak niet meteen zien hoe we dat kunnen doen in de praktijk. Plannen die meer geld kosten dan het oplevert; geld dat we nu nodig hebben om onze rekeningen te betalen en te zorgen dat er ‘brood op de plank komt’.

Zo zetten we vaak onze diepste dromen en wensen opzij.
En misschien komt er een tijd dat we daar spijt van hebben. Dat we toch bij onszelf denken ‘had ik dat maar gedaan toen ik er de kans (of de energie, of de vrijheid) voor had.

En dat is waar ons persoonlijke pad om de hoek komt kijken en vaak ook uitkomst biedt.
Want iedere situatie, iedere keuze die we maken in het leven ~ of dat nu gaat over het waarmaken van onze wildste dromen, of over het opbouwen van een ‘goed leven’ voor onszelf en ons gezin ~ brengt ons een stap dichter bij ons doel.
Ook al vinden we ons in een situatie waar we nooit over hadden durven of willen dromen, hoe we daarmee omgaan kan ons heel veel verder brengen op ons persoonlijke pad. Of we nu onze wildste dromen waarmaken, of een comfortabel, ‘goed leven’ opbouwen; op die diepe, innerlijke laag helpt ieder van die ervaringen ons vooruit op ons persoonlijke pad.

En zo blijven we, vaak met vallen en opstaan, allemaal onderweg.
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten