zondag 6 september 2015

Kick-start

Wanneer we iets nieuws willen beginnen, of iets opnieuw willen beginnen nadat we daar ~ al dan niet door omstandigheden ~ een tijdje uit zijn geweest, is het fijn dat te doen met een kick-start. Een woord wat ook gebruikt wordt als naam van een crowd-funding organisatie; ‘Kickstarter’.

Maar niet iedere kick-start heeft financiƫle middelen nodig. Veel vaker, zeker in ons gewone dagelijkse leven, hebben we motivatie nodig om iets te gaan doen. Zelfs wanneer we een passie hebben voor wat we willen doen!
We hebben net dat extra duwtje in de rug nodig om ervoor te kiezen dat wat we willen doen ook echt te gaan doen. Om niet te kiezen voor dat wat we denken dat we eerst moeten doen; niet te kiezen om eerst af te maken wat eind van de dag af moet zijn… Maar om te kiezen om dat te gaan doen wat we werkelijk willen doen.

De reden dat we daar zo vaak een duwtje in de rug voor nodig hebben ~ een kick-start, zeg maar ~ is omdat we maar al te vaak juist die dingen die voor ons zo belangrijk zijn naar de achtergrond duwen ten gunste van dat wat we vinden dat we voor werk, familie of vrienden moeten doen.
Plicht roept!

Het is een perspectief wat niet op werkelijkheid, noch op waarheid rust.
Uiteindelijk zou dat wat echt zo belangrijk is voor ons is bovenaan onze prioriteitenlijst moeten staan. We zouden dus eigenlijk mogen kiezen voor dat wat voor ons zo belangrijk is en dan de rest van alles wat ook moet gebeuren ‘op zijn plek te laten vallen’. En wanneer we voor onszelf kiezen, dan valt de rest meestal inderdaad vanzelf op z’n plaats…

Nu ik dit zit te schrijven klinkt het allemaal zo verschrikkelijk logisch, maar wanneer we in ons drukke dagelijkse leven voor die keuze staan dan lijkt die keus opeens niet meer zo voor-de-hand liggend.
In dat geval kan het ons enorm helpen wanneer iemand anders ~ iemand die buiten onze situatie staat en er daardoor vaak een duidelijker beeld van heeft ~ ons dat zetje geeft; een kick-start. Bijvoorbeeld door ons in een situatie te plaatsen die het zoveel gemakkelijker maakt om te kiezen voor onszelf, voor dat wat voor ons belangrijk is; voor onze passie.

Hebben we die keuze eenmaal gemaakt voor de eerst keer in zo vaak veel te lange tijd, dan gaat de energie daarvan opbouwen. De volgende keer is het dan gemakkelijker om die keuze voor onszelf en onze passie te maken.

En voor we het weten zijn we eindelijk echt begonnen!
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten