zondag 24 augustus 2014

Uniek!

Ieder van ons is uniek! We zijn bijzondere, buitengewone, ongeëvenaarde, onvergelijkelijke mensen. Individueel en uitzonderlijk! Zo heeft ieder van ons zijn of haar eigen sterke kanten, gaves, talenten, wensen en verlangens.
En ieder bepaalt zelf het doel om naar toe te werken en zet dan vervolgens zijn of haar eigen stappen om daar te komen.

Met andere woorden, ieder van ons is een uniek wezen dat het levenspad bewandeld precies zoals de eigen wijsheid van die mens dat beslist.
Het is juist dat individuele, dat unieke aspect van iedere mens dat zoveel te bieden heeft aan anderen, aan de wereld en mogelijk zelfs aan het universum…

In ons ‘uniek zijn’, zijn we heel.
Zolang we op onze geheel eigen manier uitdrukking geven aan ons unieke zelf, ontwikkelen we onze talenten, onze mogelijkheden en worden we ‘meer’. De heelheid die we zijn, wordt groter.
Dat maakt weer dat we anders ~ op onze eigen manier ~ in het leven komen te staan. Onze keuzes zo mogen gaan maken dat juist die unieke heelheid bewaard blijft.

In plaats van juist die dingen te doen waarvan we denken dat een ander die van ons verwacht, doen we dat waarvoor wij verantwoordelijk zijn op zo’n manier dat niet alleen het werk gedaan wordt, maar dat wij ~ als uniek wezen ~ tegelijkertijd onszelf ontwikkelen, groeien; en ja, onze levenslessen leren.
In plaats van die ander te vertellen hoe het één en ander gedaan dient te worden, wat er verwacht wordt, wat de regels zijn ~ staan we die ander toe zijn of haar eigen pad te bewandelen op precies die manier die past bij hun ‘unieke zijn’. En die dingen; het werk dat gedaan moet worden, mag die ander dan ook doen zoals het past bij zijn of haar eigen, individuele pad.
Zelfs wanneer we, vanuit ons eigen perspectief, denken te zien dat wat die ander doet helemaal verkeerd loopt, dan mogen we nog steeds vertrouwen op de unieke heelheid van die ander om alles tot een goed einde te brengen. Om te leren, te leven, te ervaren en zo dat doel te bereiken. Soms zal dat betekenen dat iets wat langer duurt voordat het gedaan is. Maar andere keren zal het juist sneller, soepeler, leuker gedaan worden dan we zelf hadden kunnen bedenken…

Dit klinkt misschien allemaal heel logisch; in het dagelijkse leven is het heus niet gemakkelijk om vast te houden aan ons eigen, unieke Zelf. Om onze taken zo te doen dat we onze ‘unieke heelheid’ niet tekort doen en tegelijkertijd ons alles doen binnen de regels van ons werk, onze baan…
En dat staat nog los van hoe we erachter komen wat onze unieke talenten en mogelijkheden nou werkelijk zijn…

Goede vragen om mee te beginnen zijn:
“Wat heb ik de wereld te bieden? Wat is mijn specifieke gave of talent dat ik de wereld te bieden heb?”
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten