zondag 27 april 2014

Mei

Mei is voor mij altijd een prachtige maand met een mooie energie…
Niet alleen veranderen de kleuren in de natuur van heel pril groen en oranje naar de meer ‘vaste’, donkerder zomerkleuren in deze periode, maar het is de maand die ons aanzet om in actie te komen.

Op 1 mei wordt het Keltische Beltane gevierd; het middelpunt van de lente op onze kalender, maar ook de ‘dag van de arbeid’. En wanneer we naar onze Nederlandse taal kijken die zo rijk is aan gezegdes, dan geldt dat ‘In mei leggen alle vogeltjes een ei’.

In ons dagelijkse leven kan het betekenen dat we, nu het warmer wordt en we weer helemaal aan de zomertijd zijn gewend, ook ’s avonds meer naar buiten gaan. Misschien gewoon voor een wandelingetje, om te sporten, te joggen… Of gewoon even een momentje van rust te nemen en ons te bezinnen op waar we staan en waar we heen willen. Niet zozeer in dit jaar, maar gewoon bekijken wat we morgen willen doen…

Op de langere termijn, de maand mei is de tijd om onze plannen waar te gaan maken. Om dat wat we dit jaar willen gaan doen vorm te geven; de eerste stappen te zetten naar het resultaat dat we voor ogen hebben. Het is de tijd om te stoppen erover te praten en te beginnen met het daadwerkelijk te doen. Tijd om ‘de handen uit de mouwen te steken’. Zelfs wanneer we nog niet precies weten hoe we het allemaal gaan doen, om toch die eerste stap te zetten. Het eerste telefoontje te plegen. Of wanneer dat nog niet gebeurd is, het plan op papier te zetten zodat je duidelijker kunt zien waar je staat op dit moment ~ en waar je heen wilt.

Om je ei te leggen en het uit te broeden.

Als je kijkt naar de natuur, het moment waarop de vogels hun eieren leggen en de tijd die nodig is om ze uit te broeden, laat de eieren uitkomen op precies dat moment dat er ook voldoende voedsel te vinden is om de nieuwgeborenen te voeden. Met andere woorden, de timing is perfect!
Je zou zeggen dat het ‘vogel-ouderpaar’ dat niet heeft kunnen weten op het moment dat het hun nest heeft gebouwd en de eieren is gaan leggen. Het is begonnen toen de tijd daar rijp voor was ~ en in de energie van de maand mei blijkt de timing dan precies te kloppen!

Een goed moment dus om ook in ons leven gewoon te beginnen onze plannen uit te voeren en erop te vertrouwen dat ze succesvol zullen zijn!
.
.

1 opmerking: