zondag 4 mei 2014

‘Verandering van spijs doet eten’

Wanneer we altijd hetzelfde doen ~ ons hele leven in een soort van routine leven ~ dan lijkt het of alles opeens saai is. Aan de ene kant zijn de dingen die we doen op zich leuk; de dingen die we eten zijn op zich heus lekker ~ maar doordat we in een patroon zitten waarin we ons leven op de ‘automatische piloot’ zijn gaan leven is er niets meer waar we werkelijk enthousiast over worden.

Dat is het moment om eens ‘iets anders te eten’. Om een nieuw gerecht uit te proberen. Om de dingen die gedaan moeten worden eens op een andere manier te doen; of tenminste op een ander tijdstip.
Iedere verandering helpt ons op zo’n moment de routine te doorbreken…

En zo gauw we de routine doorbreken zien we opeens de wereld weer met andere ogen. Zien we weer die dingen die we leuk, gek, spannend vinden.

Daarom is het ook een goed idee om eens in de zoveel tijd er even tussenuit te gaan. Een dagje uit; een weekendje weg; of een korte vakantie zijn allemaal manieren om uit de routine van ons alledaagse leven te stappen. Een doordat we zo vaak letterlijk een stapje terug doen van onze dagelijkse bezigheden, kunnen we ook beter zien wat werkt en wat (allang) niet meer werkt voor ons.
Opeens zien we waar de routine van een comfortabele structuur is veranderd in een ‘treadmill’ die nergens toe leidt. Meer iets wat we doen omdat we het altijd doen, dan dat het nog productief is in ons leven.

Andere aspecten van zo’n verandering kunnen zijn dat we meer gaan bewegen; of juist minder en wat meer rust nemen. Ons slaapritme kan veranderen. En ~ misschien wel gek ~ maar zelfs onze smaak kan dan veranderen zodat we opeens dingen lekker vinden waar we thuis, in de routine van alledag, niet aan zouden denken om ze te eten…
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten