zondag 11 mei 2014

Water

Water is belangrijk in ons leven. Tenslotte bestaan wij ~ en de aarde ~  voor zo’n 70% uit water; alleen al daarom is water belangrijk… Een aantal glazen water per dag voorkomt dat we uitdrogen en houdt ons lichaam schoon te door afvalstoffen te helpen af te voeren.

In de natuur doet water hetzelfde.
Wanneer het regent wordt alles schoongespoeld, de natuur drinkt; en wat er overblijft stroomt terug naar de zee waar het opnieuw gevitaliseerd wordt.
Het is een steeds doorgaande cyclus van water dat waterdamp wordt en als regen op de aarde valt, alles schoonspoelt, de natuur laat drinken ~ om dan terug te stromen naar de zee…

Als we kijken naar de vier elementen ~ Aarde, Water, Vuur en Lucht ~ dan relateert water aan onze emoties. Maar ook aan creativiteit; het opnieuw creëren van dingen of het ‘opnieuw uitvinden’ van onszelf. Een regeneratie waarin we onszelf als het ware opnieuw geboren laten worden als de mens die we willen zijn in de energie waarin we nu leven.

Kijkend naar alle regen van de afgelopen week dan heeft dat dus in zekere zin met al dit soort dingen te maken. Met het schoonspoelen van de natuur ~ en daarmee ook van ons mensen als deel van de natuur. Hier en daar zijn grote bomen omgevallen of zijn er takken afgebroken. Als we de natuur haar gang laten gaan, dan zullen er spoedig nieuwe, jonge planten en bomen voor in de plaats komen. En met alle regen kan de natuur nu ook drinken zoveel het kan opzuigen; en zeker in het voorjaar betekent dit dat je alles in de natuur bijna kunt zien groeien!

Voor mij lijkt het ook of door de regen ~ het water dat naar de aarde valt ~ we een seintje krijgen dat het tijd is om onze emoties (water) meer te aarden. Om te kijken wat we kunnen doen om te voorkomen dat onze emoties een eigen leven gaan leiden en daarmee ons leven gaan beheersen…
Het is of Gaia zegt dat we dat nu allemaal los mogen laten, schoon mogen laten spoelen, weg mogen laten stromen ~ om onszelf de kans te geven onszelf ‘opnieuw uit te vinden’. Om op een nieuwe manier in het leven te kunnen gaan staan.

En misschien is dat dan wel de belangrijkste reden om voordat het droog wordt de kans aan te grijpen om nog even te gaan dansen in de regen…
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten