zondag 15 december 2013

Stenen

Stenen ~ mineralen en kristallen ~ hebben door de eeuwen heen altijd een grote aantrekkingskracht gehad op mensen. Aan de ene kant is er natuurlijk de waarde van stenen die het bezitten van (edel)stenen aantrekkelijk maakt. Daarnaast hebben de kleuren van stenen altijd tot onze verbeelding gesproken en de sprekende kleuren van stenen worden dan prachtige versiering als sieraad.

Tegenwoordig lijkt het of vooral de energie van de stenen in de belangstelling staan.

Bijna elke steen en ieder kristal lijken wel een ‘geneeskrachtige’, goede energie waar we wel bij kunnen varen… De ene verklaring is daarbij nog mooier dan de andere. En de stenen en kristallen vinden dan ook gretig aftrek op een gemiddelde stenenbeurs.

Nu heeft natuurlijk iedere steen, ieder kristal zijn eigen energie! Daardoor spreken sommige stenen ons heel erg aan terwijl andere stenen dat helemaal niet doen ~ en dat terwijl ze zeker net zo mooi zijn.

Het is alleen niet zo dat een steen of kristal ~ hoe mooi ook; en hoe zeer die specifieke steen ons ook aanspreekt ~ onze problemen voor ons oplost, of onze gezondheidsproblemen voor ons geneest.
Dat neemt echter niet weg dat de energie van die speciale steen of kristal ons kan helpen. Niet door iets voor ons te doen, maar meer door met ons samen te werken. Door aspecten van onze energie wat te versterken, zodat we zelf de beste volgende stap kunnen zetten in ons eigen, individuele proces. En door met respect om te gaan met de steen van onze keuze, kan die samenwerking steeds hechter worden.
Datzelfde geldt voor de beschermende kracht van stenen. Het is niet zo dat de steen ons beschermd, maar eerder dat we een impuls krijgen die ~ wanneer we daarnaar luisteren ~ ons die richting op leidt die veilig is. En die impuls komt dan meestal uit onze eigen intuïtie; een beetje aangescherpt door de energie van de steen.

Al met al zijn stenen ‘vriendjes’ die ~ met hun eigen kleur, hun eigen uiterlijk, hun eigen energie ~ ons kunnen helpen steeds meer onszelf te zijn. Niet doordat ze iets voor ons doen of in ons veranderen, maar meer omdat je samen met een (stenen)vriendje sterker staat.

En of dat ‘vriendje’ dan een steen is die je hebt opgeraapt op een wandeling, een knuffelsteen die je op een beurs of in een winkel hebt gekocht; of die prachtige steen die speciaal voor jou in een uniek sieraad is gezet ~ dat maakt dan niet zoveel uit…
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten