zondag 3 november 2013

Oei, een Koei!

Gisteren waren we in Zuid Limburg; zelfs met het regenachtige weer was het er prachtig! We hadden een afspraak in een hotel ~ en zo gauw we waren aangekomen werd het ons duidelijk dat de eigenaren ‘iets met koeien hebben’.
Tegenover de receptie hingen 12 foto’s van verschillende koeienrassen en op de balie stond het boekje: ‘Oei, een Koei, de handige gids om koeienrassen te herkennen tijdens uw wandeling in het Mergelland’.
(Meer informatie hierover vind je op: http://www.oeieenkoei.nl/index_bestanden/OeieenKoei.htm )

Eenmaal in gesprek met de eigenaar was deze snel ons te vertellen over zijn ‘koeien-hobby’. Zelf heeft hij één van de dwergrassen. Samen met zijn broer ~ ook een koe-enthousiast ~ zijn het boekje en de kalender tot stand gekomen. Alle opbrengsten gaan naar goede doelen.

Ik vind dit initiatief zo geweldig ~ niet om de al dan niet heilige koe ~ maar eerder omdat deze mensen dat waar ze een passie voor hebben op zo’n manier naar buiten hebben gebracht dat ze er op heel veel manieren mensen die het moeilijk hebben (dementerende ouderen in Nederland en straatkinderen in Peru) mee kunnen helpen.

In de energie waarin we leven op dit moment is het belangrijk juist die dingen te doen waar we enthousiast over zijn; waar we ‘warm voor lopen’ ~ waar we een passie voor hebben!
En dat geldt niet alleen voor onze hobby’s; dat geldt zeker ook voor onze dagelijkse bezigheden; voor ons werk (of in ieder geval hoe we ons werk doen) etc.

Op het eerste gezicht denken we dan dat dit totaal onmogelijk is... “Hoe kan ik nou geld verdienen met mijn hobby?” Maar wanneer we gaan kijken hoe het voor ons zou kunnen werken, dan blijkt vaak dat er meer mogelijkheden zijn dan we ooit hadden gedacht!
Iedereen heeft wel iets waar we meer over weten dan anderen; iets waar we anderen mee kunnen helpen; iets waar anderen bereid zijn om voor te betalen. En wanneer we het pad van onze passie dan met enthousiasme volgen kan daar al gauw iets moois uit groeien.
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten