zondag 15 september 2013

Mijlpalen en zevenmijlslaarzen

Ken je dat gevoel dat je niet bent waar je wilt zijn op je pad en dat hoe hard je ook werkt om daar uit te stappen en voortgang te boeken naar die plek waar je wel wilt zijn ~ dat toch steeds maar geen effect lijkt te hebben? Dat je die mijlpaal al heel lang kunt zien, maar hem toch niet lijkt te kunnen bereiken?

Heel vaak hebben we dan een vastomlijnd plan hoe we die mijlpaal willen bereiken. Een idee dat we van A naar B, naar C gaan om dan uit te komen bij D. Een plan dat in theorie helemaal moet kunnen werken en toch maar steeds niet die resultaten geeft die we ervan verwachten...

Het goede nieuws is dat je niet de enige bent die dit overkomt!
In deze tijd waarin de stroom van de energie steeds belangrijker wordt en de (oude) structuur steeds verder naar de achtergrond gedrongen wordt blijkt dat de gestructureerde aanpak lang niet altijd meer werkt.
Dat betekent echter niet dat de stappen die je tot nog toe hebt gezet voor niets zijn geweest ~ ze hebben je alleen nog niet daar gebracht waar je heen wilt.

Om daar wel te komen kan het soms handiger zijn om alleen de mijlpaal in het oog te houden en je stappen te zetten zoals ze op dat moment het beste voelen ~ zonder een vantevoren opgezet plan of structuur.
En dan kan plosteling blijken dat je zevenmijlslaarzen hebt aangetrokken!
Dan kan het je zomaar gebeuren dat je niet alleen je mijlpaal bereikt, maar ook de volgende en de volgende...
Gewoon omdat je er op een andere manier mee bent omgegaan; er op een andere manier naar hebt gekeken. Je het idee dat je die mijlpaal op een bepaalde manier moet bereiken, je bepaalde dingen op een bepaalde manier moet doen hebt losgelaten.

Klinkt eenvoudig, maar betekent vaak dat we even een stap terug moeten zetten om te kijken waar we staan. Om te zien hoe we het proberen te doen ‘op onze manier’ en wat we daarin anders mogen doen. Hoe we met de stroom mee mogen zwemmen in plaats van ertegenin. En dat kan heel confronterend zijn; maar is het ook zeker waard!
Want wie wil er nu niet die zevenmijlslaarzen aantrekken?
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten