zondag 8 september 2013

De natuur danst!

Vanmorgen werd ik wakker van de geluiden van muziek en dans die door het open raam naar binnen kwamen. De eerste regen na een lange droge zomer ~ die voor ons best had mogen doorgaan ~ en de natuur die daar onmiddelijk op reageert.
Eerst is er de schoonmaak of purificatie. Alle stof wordt weggespoeld van de planten en de bomen, maar ook uit de lucht. En dan komen de geuren... Plotseling ruik je de tuinkruiden en de laatste anjertjes.
En wanneer de regen dan verminderd en het langzamerhand weer droog wordt lijken de kleuren helderder ~ zie ik opeens dat de bessen van de meidoorn al helemaal rood zijn.

Prachtig!
De natuur die danst op de muziek van de regen... Uitgelaten! En als je heel goed luistert hoor je de zachte stemmetjes van de elementaaltjes lachen en zingen...

Het is iets wat wij mensen eigenlijk ook zouden moeten doen. Zo gauw er een reden is even de boel de boel laten en even helemaal los gaan... Niet in de zin van ‘de bloemetjes buiten zetten’, van (teveel) eten en drinken ~ maar eerder door onszelf toe te staan die onbevangen blijheid echt te voelen; werkelijk te ervaren. Door te dansen zoals de natuur danst bij de eerste regen na een lange droogte.

Het maakt dat we op een andere manier naar ons leven kunnen gaan kijken ~ dingen scherper kunnen gaan zien en een helderder inzicht krijgen in wat er aan de hand is. Daardoor wordt ook de beslissing waar we wel en waar we geen energie in willen steken gemakkelijker.

Zeker in deze tijd vol van veranderingen kan bijna niemand zeggen dat het leven ‘één groot feest is’. Maar dat maakt het juist nog belangrijker om ~ wanneer we daar een reden voor hebben ~ dat te vieren en even te genieten; te dansen en zingen...
Want het zijn juist die momenten die ons opladen en de energie geven om die volgende stap op ons pad te kunnen zetten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten