zondag 18 augustus 2013

Voor jezelf kiezen

Het is een misverstand dat wanneer je voor jezelf kiest, je niet meer kiest voor die ander, je familie, of voor vrienden. Voor jezelf kiezen is niet egocentrisch of zelfs egoïstisch. Voor jezelf kiezen is de keuze om je niet alleen bewust te worden van je eigen wensen en verlangens, maar daar ook naar te handelen.

En soms zullen jouw wensen anders zijn dan bijvoorbeeld die van je gezin of partner.
Aan de andere kant is het ook vaak zo dat je gewoon de behoefte hebt om wat tijd voor jezelf te hebben. Om die dingen te doen die je zelf zo leuk vindt, maar waar je partner of familie helemaal geen plezier aan beleven. En in plaats van op je strepen te gaan staan en toch met z’n allen ‘jouw ding’ te gaan doen, is het dan vaak een veel beter idee om echt voor jezelf te kiezen en het in je eentje te gaan doen of met een goede vriend(in) met dezelfde interesse.

Met andere woorden, voor jezelf kiezen is geen strijd die erom gaat om te winnen, maar eerder een bewustwordingsproces van je eigen wensen en verlangens en hoe die daar op zo’n manier vorm aan kunt geven dat jij, maar ook je naasten er blij van worden.
Want als je weet wat jij nodig hebt en je bereid bent om daarvoor te kiezen ~ dan zijn er eigenlijk alleen maar winnaars!

Aan de andere kant kan die balans snel verloren raken wanneer de ene persoon altijd haar of zijn zin wil hebben en daarbij geen ruimte laat voor die andere persoon...

De echte waarde van het kiezen voor jezelf ligt in het ontdekkingsproces wat jij zelf wens en verlangt in het leven. En hoe meer je daar achter komt, des te beter kom je te weten wie je werkelijk bent. Je kunt je dan steeds gemakkelijker verbinden met je eigen kern en zonder stress de beste oplossing bedenken hoe jij en degenen om je heen allemaal invulling kunnen geven aan die ruimte voor zichzelf.
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten