zondag 14 juli 2013

Tijd vliegt...

Soms gebeuren er dingen die onmiddelijke aandacht nodig hebben. Van die dingen die gisteren nog niet eens bestonden, maar vandaag met stip boven aan de lijst van prioriteiten staan...

En dan zijn er twee dingen die me nog steeds enorm verbazen.
Ten eerste, hoe weinig moeite het ons opeens kost om te zien wat onze echte prioriteit is; wat werlkelijk belangrijk is ~ iets wat in het alledaagse leven nog wel eens lastig is.
Ten tweede, hoe snel de tijd voorbij vliegt...

Zelfs wanneer je ergens op moet wachten lijken er nog allerlei dingen te gebeuren. En als er dan eindelijk ‘spijkers met koppen geslagen worden’, dan is de tijd haast te kort om alles op orde te krijgen!

Als de rust is weergekeerd en je terugkijkt op zo’n dag of zo’n periode, dan kun je zien hoeveel je gedaan hebt wat betreft je prioriteit! En misschien ook wel hoe je je op die dag of in die periode helemaal niet hebt bezig gehouden met wat anderen ervan zullen vinden; wat je gisteren nog had moeten doen; of wat je morgen niet mag vergeten. Dan blijkt dat je zo’n dag bijna volledig ‘in het nu’ hebt geleefd. In het moment.

Natuurlijk hopen we allemaal dat er geen drastische gebeurtenissen nodig zijn om ‘in het nu’ te kunnen leven.
Wat daar wel voor nodig is, is een heldere kijk op wat nu werkelijk belangrijk is in ons leven. Om ons bezig te houden met onze prioriteit in plaats van met een hele lijst aan bijzaken.
En hoe beter we dat kunnen, des te beter kunnen we omgaan met de tijd die we hebben om dat wat we werkelijk belangrijk vinden ook te doen.

Vaak blijkt dan dat we daar precies genoeg tijd voor hebben!
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten