zondag 21 juli 2013

Energie

Energie is overal.
Niet alleen om ons heen, maar ook wij zelf zijn energie... In wezen heeft iedere vorm, iedere kleur en iedere klank zijn eigen energie.

Energie stroomt.
Om ons heen en door ons heen. En in die stroom heeft iedere energie zijn eigen vibratie; zijn eigen expressie.

Energie is een ervaring.
En hoe wij de energie in onszelf en om ons heen ervaren heeft grote invloed op hoe we ons voelen. Ervaren we die energie als licht en vrolijk, dan kan het bijna niet anderes of wij voelen ons ook licht en vrolijk. Aan de andere kant, voelen we die energie als zwaar of beklemmend, dan geeft ons dat een onprettig gevoel.
Wanneer die beklemmende energie is gebonden aan een bepaalde plaats, dan zullen we geneigd zijn om die plek te verlaten. Is het verbonden aan een situatie ~ zeker wanneer dat een situatie is die ons persoonlijk treft ~ dan hebben we de keus om óf de situatie op te lossen, óf ons uit de situatie terug te trekken...

Als, om welke reden dan ook de energie stagneert ~ de stroom wordt teruggebracht tot ‘gedruppel’ of zelfs helemaal stopt ~ dan ontstaan er blokkades. Niet alleen in de energie, maar ook in onszelf. En wanneer die blokkade in de energie aanhoudt, dan kan dat een blokkade in ons lichaam teweeg brengen. Een ongemak, of soms zelfs een ziekte.

Het is dan zaak om niet alleen het ongemak of de ziekte te behandelen, maar ook om de energiestroom weer te herstellen. Iets wat kan door klank, door kleur, door beweging... Of doordat we bijvoorbeeld in een gesprek of een healing opeens snappen wat het is in onszelf dat de energiestroom heeft doen stoppen.
Vaak is het iets wat diep verankerd in wat we over jezelf of over het leven geloven. Iets wat al heel lang geen deel meer uitmaakt van onze ‘eigen waarheid’, maar toch onszelf en ons leven nog beïnvloed...

Zo gauw we ons daarvan bewust worden en besefeen dat we daar keuzes in kunnen maken, kan de energie weer gaan stromen.
Kunnen we de energie van het leven weer ervaren!
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten