zondag 14 februari 2016

Zelfbeschrijving


De wereld is veranderd. De energie waarin we leven heeft een steeds hogere frequentie, waardoor sommige dingen steeds gemakkelijker te zien zijn, terwijl andere zaken een steeds groter mysterie lijken te worden. Daarnaast worden de polariteiten steeds meer zichtbaar. In de politiek, in het nieuws en ook in onszelf.
Want of we dat nu willen of niet, wij zelf zijn ook veranderd!
Het kan zijn dat we daardoor moeite hebben met het nemen van beslissingen; of juist ~ eindelijk ~ weer weten wat we werkelijk willen doen in ons leven. Maar hoe dan ook, met de verandering in onszelf, veranderen onze wensen, verlangens en prioriteiten.

En dat is goed!
Die verandering in ons is noodzakelijk om te blijven functioneren in de veranderende energie om ons heen.

Dat maakt dit een goed moment om eens stil te staan bij hoe we onszelf zien en beschrijven.

Zien we onszelf nog steeds als het onzekere kind op de eerste dag van het nieuwe schooljaar? Of als de student(e) die in alles een reden voor een party vindt? Beschrijven we onszelf als iemand die eeuwig op zoek is naar een beter leven, zonder dat in onze beleving ooit te bereiken? Als avonturier, brandweerman, dokter of leraar?
En past de beschrijving van onszelf bij wie we op dit moment van ons leven werkelijk zijn?
Past het bij de persoon die we willen zijn? Bij onze nieuwe wensen en verlangens in deze nieuwe energie?

Of is het tijd om onszelf opnieuw te beschrijven? Om onszelf te definiëren als de unieke, prachtige mens die we zijn? Om alles wat we vroeger waren ~ en misschien zelfs onze dromen van vroeger ~ los te laten en nieuwe woorden te geven aan wie we zijn…

Het is sowieso interessant om onszelf een keer bewust te beschrijven.
Zijn we ‘alleen maar moeder’? Of zijn we ‘moeder van het jaar’? Hebben we een baan of een carrière?
Met andere woorden, gebruiken we woorden die ons op de meest positieve manier beschrijven, of is de beschrijving van onszelf maar ‘lauw’? Beschrijven we de persoon die we waren, of de persoon die we willen zijn?

Vanuit een spiritueel perspectief creëren we dat wat we denken in ons leven.
Maar wanneer we in een veranderende wereld onszelf blijven beschrijven als de persoon die we vroeger waren, dan maken we het lastiger voor onszelf om met de veranderende energie mee te veranderen.

En hoe beter we de balans vinden tussen die prachtige, unieke persoon die we werkelijk zijn op dit moment en degene die we willen worden in onze zelfbeschrijving, des te gemakkelijker wordt het om met de wereld om ons heen om te gaan…
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten