zondag 5 juli 2015

De laatste stap

Zo gauw we de laatste stap zetten, vallen alle puzzelstukjes op hun plek en kunnen we opeens het hele plaatje zien. Plotseling is het duidelijk waar we vandaan komen, waar we nu staan in het leven; en misschien zelfs waarheen we op weg zijn.

Het is alleen lastig dat we vaak niet weten of de stap die we nu zetten alleen maar de volgende stap in het proces is waar we in zitten, of dat het inderdaad die laatste stap is. Vaak zelfs, verwachten we dat we het plaatje nu eindelijk helemaal zien en dat dit dus zeker die laatste stap zal zijn! Regelmatig blijkt dat dan toch weer niet het geval te zijn…

Het is een proces waar we allemaal midden in zitten; een proces wat we op heel veel lagen tegelijk ervaren in ons leven.
Of het nu gaat over de volgende stap in onze carrière, over dat huis waar we van dromen, gezin, familie, gezondheid, spiritualiteit… Het is het proces van het leven zelf!

Vanuit dat perspectief weten we eigenlijk nooit of die volgende stap die we zetten ons eindelijk alle duidelijkheid zal geven waar we al zo lang naar op zoek zijn, of dat het ‘gewoon’ de volgende stap is op ons pad. En andersom geldt dat ook; we kunnen denken dat de stap die we zetten ‘gewoon’ de volgende stap is; en zo gauw we die stap zetten is op slag alles duidelijk, de puzzel compleet; en lijkt de situatie ~ het proces ~ bijna doorschijnend…

Het is een punt waarop we Eén zijn met alles.
Met het Hoogste Licht en met de meest Aardse verwikkelingen. En punt waarop er even geen polariteiten meer bestaan, maar waarop we, al is het maar voor heel even, in perfecte balans zijn met alles. Met het Heel-Al.
Een punt waarop inzicht en uitzicht bij elkaar komen in het ultieme plaatje; de ultieme oplossing waarnaar we op zoek zijn.

Die laatste stap in ons (leer)proces is altijd een stap die ons leven verandert. Met dit nieuwe inzicht en uitzicht zullen we dingen in ons leven voortaan anders aanpakken. En dat kan, heel werelds, betekenen dat we opeens zien hoe we ons doel wèl kunnen bereiken, ook al is het ons eerder niet gelukt.

Die laatste stap is daarmee ook tegelijkertijd de eerste stap van een nieuwe richting op ons pad; van een nieuwe cyclus in ons leven; in ons zijn.

Die laatste stap brengt ons de vernieuwing waar we ~ bewust of onbewust ~ altijd naar op zoek zijn.
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten