zondag 14 december 2014

Wachten

We zitten allemaal wel eens op iets te wachten…
Wachten tot de bus komt. Wachten totdat iemand aankomt. wachten totdat het stoplicht weer groen wordt. Wachten tot het tijd is om… En ga zo maar door.

In zekere zin zijn dat allemaal voorbeelden waarin we wachten op iets of iemand buiten onszelf. Iets wat ‘erbij hoort’ zolang we afspraken en ontmoetingen op elkaar afstemmen wat betreft de tijd. Als de ene persoon dan eerder is, of de andere wat later; dan kan het bijna niet anders dan dat de ene persoon even wacht op die ander. Daar is helemaal niets mis mee, totdat het kan gebeuren dat het opvalt dat die ene persoon altijd te laat is en dat principe zelfs regelmatig gebruikt om op die manier alle aandacht naar zich toe te trekken. Dan kan het tijd zijn om daar anders mee om te gaan.

Maar we kunnen ook wachten op dingen die alleen onszelf aangaan.
Bijvoorbeeld wachten op het juiste moment om iets te zeggen; iets te doen. Wachten totdat de tijd rijp is om actie te ondernemen. Wachten totdat we alles op de rit hebben om datgene waar we misschien al jaren van dromen ook uit te voeren. Dus wachten totdat we tijd hebben. Wachten totdat we het geld ervoor hebben.

En wanneer we wachten op dingen die eigenlijk alleen onszelf aangaan, dan komt het er vaak op neer dat we wachten totdat we onszelf toestemming geven om eindelijk te zeggen wat we vaak al zo lang hadden willen zeggen; om te doen wat we misschien ons hele leven al hadden willen doen…
De tijd ervoor hebben ~ en het geld ~ heeft te maken met het stellen van prioriteiten en het plannen van dat wat we willen gaan doen.
En of het dan echt de juiste tijd is, daar komen we vaak pas achter wanneer we echt beginnen! Loopt alles soepeltjes en worden ons dingen aangereikt die de ervaring nog beter, mooier etc. maken, dan is het beslist de juiste tijd. Lijkt het of we bij iedere stap een obstakel tegenkomen, dan is het mogelijk nog niet helemaal de juiste tijd. Dan kan het een goed idee zijn om het plan nog eens van alle kanten te bekijken of dit werkelijk is wat we al die tijd voor ogen hebben gehad…

Waar het om gaat is dat het weinig zin heeft om te wachten totdat de omstandigheden perfect zijn om onze dromen te verwezenlijken.

Het is juist zaak om onszelf toestemming te geven dat waar we een passie voor hebben; dat wat ons inspireert gewoon te gaan doen. Vandaag.
Zonder verder te wachten op dat lastig te bereiken punt waar aan alle randvoorwaarden wordt voldaan.
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten