maandag 14 januari 2013

Het beste van de winter...

Voor mij is het beste dat de winter te bieden heeft die prachtige, heldere, zonnige dagen waarin de vrieskou je adem in wolkjes doet veranderen en water in ijs. Van dat ‘dikke-truien-weer’ dat ons uitnodigt om ervan te genieten. een perfecte gelegenheid voor een wandeling met fototoestel in de hand om de berijpte natuur direct vast te leggen...

De winterzon op je gezicht helpt tegen de sombere buien die je in deze tijd van het jaar, nu de dagen nog zo kort zijn, kunnen overvallen. Het brengt letterlijk licht in je gedachten.
Het maakt het ook gemakkelijker om je licht te laten schijnen op de plannen die je hebt, de dingen die je nog moet doen ~ en hoe je daar zelf in staat. Maakt het je blij of zie je er tegenop? En wanneer je er tegenop ziet, wat kun je veranderen zodat het allemaal beter te behappen wordt?

Zo’n heldere, lichte dag nodigt uit om in beweging te komen. Niet alleen lichamelijk, maar ook in ons denken, in onze houding. Het lijkt wel of we plotseling naar ons leven kijken vanuit een ander perspectief waardoor we eindelijk zien waar die puzzelstukjes passen en ze op hun plaats kunnen leggen...

Dat heldere winterweer laat ons niet alleen het plaatje van ons leven zien, het maakt het mogelijk om dat plaatje zo te veranderen dat het mooier, beter wordt.
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten