zondag 16 december 2012

De magie van de herfst

.
Nog een paar dagen en dan zijn de herfst en de Maja kalender echt voorbij...

En of je nu een enorme omwenteling verwacht in de wereld of eigenlijk meer gericht bent op de terugkeer van het licht, het ‘lengen’ van de dagen en de goede voornemens van ‘Oud en Nieuw’ ~ deze laatste paar dagen van de herfst vormen als het ware de basis voor dat wat komt.

De herfst is het seizoen van de oogst.
En hoewel we in onze drukke levens vaak niet meer heel nauw betrokken zijn bij het oogsten van ons voedsel ~ het opgraven van de aardappels, het plukken van de appels en de peren etc. ~ oogsten we allemaal! Wat we oogsten is het resultaat van waar we de afgelopen seizoenen onze tijd en energie in hebben gestoken. Dat kan iets met ons werk zijn, iets in de relatie-sfeer, maar het kan ook iets zijn wat je aan het onderzoeken bent, iets wat je bereikt hebt met een hobby of in sport ~ of een verbouwing die nu af is en heel goed heeft uitgepakt.
Wat het ook is, het is iets wat goed is in ons leven. Iets waar we het gevoel hebben dat we iets bereikt hebben. Iets wat iets heeft toegevoegd aan ons leven...
En al kun je maar één ding bedenken wat goed is in je leven ~ dan kun je niet meer zeggen dat er niets goeds gebeurd in je leven... Dan heb je dat ene ding om dankbaar voor te zijn, zoals de mensen vroeger dankbaar waren voor de oogst van hun voedsel.

Dat goede in ons leven kan dan de basis vormen om in de winter op voort te borduren; om ermee verder te gaan, het uit te bouwen en zo plannen te maken om in de volgende seizoenen meer goede dingen in ons leven te brengen.

Dus deze laatste dagen van de herfst zijn de tijd om dankbaar te zijn voor het goede in ons leven en zo de basis te vormen, een fundament, waarop we meer goede dingen kunnen bouwen.
Dat is de magie van de herfst!
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten